Nieuws in Aalsmeer

Belangrijkste nieuws Aalsmeer en Kudelstaart

Aalsmeer overklast BEVO in bekerfinale

Foto: NHV

Door: Redactie   30-3-2024

Na zestien jaar is het Aalsmeer weer gelukt de Nederlandse handbalbeker te veroveren. Zaterdagmiddag in Almere versloeg de ploeg van Wai Wong het Limburgse Bevo met 32-24. Op zeer overtuigende wijze speelden de zwarthemden in een volle sporthal Topsportcentrum de opponent van de mat. Na afloop waren de Aalsmeerders door het dolle met de eerste prijs van dit seizoen.

Aalsmeer speelde vanaf het eerste fluitsignaal een sterke wedstrijd, alleen in de beginfase kon het deze middag nerveus en slordig spelende Bevo nog aanhaken. Vanaf 5-5 ging het gaspedaal naar beneden bij de bloemendorpers waarbij de Zweed Evon Mohlin voor de pauze uitgroeide tot hoofdrolspeler met zes treffers uit zes vuurpijlen.

Gedreven
Na een 17-10 ruststand leek BEVO in het begin van de tweede helft terug te komen in de wedstrijd, maar kleiner dan vijf goals werd het verschil nooit. Het gedreven Aalsmeer, met Vaidas Trainavicius (7 goals) als absolute uitblinker en doelman René de Knegt als goede tweede, bouwde gestaag verder aan het uitbreiden van de voorsprong.

Bevo-coach Hans van Dijk, met een Aalsmeer-verleden, wisselde tijdens de wedstrijd regelmatig van systeem waar zijn team zeker niet beter door ging handballen. De ploeg uit Panningen, gesteund door een groot legioen (vijf supportersbussen), bleef ondanks de achterstand knokken voor elke meter.

Genadeklap
De genadeklap voor Bevo viel een kleine tien minuten voor tijd. Een dubbel vliegertje van Dennis Vesters op Don Hartog betekende de beslissing in de wedstrijd: 21-28. Deze mentale klap kwam Bevo niet meer te boven en zo was de finale vroegtijdig beslist.

De beker gaat na zestien jaar weer naar Aalsmeer. Direct na het laatste fluitsignaal werd de wedstrijdvloer in beslag genomen door feestende Aalsmeerders. Het begin van een uitbundige avond/nacht voor trainer Wai Wong en zijn team.

Geef uw reactie

Deel dit artikel:Advertentie: