Nieuws in Aalsmeer

Belangrijkste nieuws Aalsmeer en Kudelstaart

Deze zomer geen tweede editie 'Live on The Rock' op het Surfeiland


Door: Redactie   20-3-2024

(Update) Er komt dit jaar geen tweede editie van Live on The Rock op het Surfeiland in Aalsmeer. Het tweedaagse zomerspektakel dat vorig jaar in juni aftrapte met als hoofdact Gerard Joling krijgt deze zomer geen vervolg. Een woordvoerster van Stichting Friends On The Rock zegt dat de redenen van organisatorische aard zijn.

"Een evenement als Live on the Rock vergt veel voorbereidingstijd en na het succes van de afgelopen editie is de organisatie bezig om het evenement inhoudelijk nog beter op de kaart te zetten. De organisatie is voornemens om er een terugkerend evenement van te maken. Echter spreken we dan wel over een editie volgend jaar," aldus de woordvoerster.

Op de vraag of de aanleiding ook een financiële reden heeft en of het evenement vorig jaar kostendekkend was, blijft de organisatie het antwoord schuldig. "Dit soort zaken delen we niet met de buitenwereld." Bekend is dat de eerste concertdag op de zaterdag zo goed als uitverkocht was. Op zondagmiddag onder warme omstandigheden bleef een deel van de tickets onverkocht.

Groot ponton op het water
Het strandje aan de Kudelstaartseweg was half juni 2023 twee dagen lang het toneel van een open-air concert met optredens van rasentertainer Gerard Joling en onder anderen Bonny St. Clair en Karin Bloemen. Op het strand waren een groot aantal tafels met stoelen geplaatst, in het water een podium op een groot ponton waar de artiesten optredens verzorgden.

Klachten
Tijdens en achteraf van de concertdagen kwamen bij verschillende media klachten binnen dat tijdens het weekend met tropische temperaturen het strandje niet toegankelijk was voor zonaanbidders en zwemmers. De toegang naar het strand was zaterdag en zondag geheel afgesloten voor recreanten.

Ook over de in een laat stadium verleende vergunning voor het evenement was gemopper. Het was daardoor tekort dag voor het indienen van zienswijzen. Enkele politieke partijen vroegen daarover opheldering aan het college van B en W. Reden van de in een laat stadium verleende vergunning was dat de gemeente meer tijd nodig had met het toetsen daarvan, omdat het een nieuw evenement betrof.

Doorgaan Plaspop nog onzker
Of de 11e editie van Plaspop dit jaar wel doorgaat is nog onzeker. De organisatie is bezig om de vergunningen op orde te krijgen, zegt Vince Wilkes van Plaspop.

Vorig jaar werd het mini-festival op de Westeinderplas in Aalsmeer, op meerdere eilanden optredens van muziekanten uit diverse genres, geannuleerd. Wilkes: "Sinds een paar jaar moeten we een goed veiligheidsplan overleggen. We zijn druk in overleg met de gemeente, als het aan ons ligt komt er deze zomer een 11e editie."

Update 22 maart:
Na vragen donderdag in een commissievergadering van CDA-raadslid Peter van den Nouland over Plaspop verklaarde portefeuillehouder Handhaving Gido Oude Kotte dat het evenement dit jaar waarschijnlijk niet door zal gaan. "Dat heeft niets te maken met de ingewikkelde veiligheidsplannen, maar vooral met de doortastendheid van de nieuwe organisatie."

De organisatie van Plaspop is sinds twee jaar overgegaan van De Dippers naar een nieuwe groep vrijwilligers.

Geef uw reactie

Deel dit artikel: